dimecres, 27 d’octubre del 2010

Convocatoria per "Dó"


Convocatòria per "Dó"

1. Introducció:

Des de l’Associació Ad’Art, Plataforma per a la Difusió i Promoció Culturals, volem celebrar el nostre primer aniversari organitzant "Dó", un projecte que dóna continuïtat a "Ú", l’espectacle celebrat a la Sala Platea de Girona el passat 4 de desembre de 2009, que va representar el punt de partida de l’associació.

De la mateixa manera que "Ú", "Dó" és un espectacle, sense ànim de lucre i sense cap tipus de recurs econòmic, on la multidisciplinarietat i l’interdisciplinarietat artístiques en són les protagonistes. Es tracta d’un esdeveniment creat com espai per al diàleg entre les arts, en el qual disciplines més tradicionals i fórmules artístiques menys convencionals hi tenen cabuda i, a la vegada, conflueixen entre elles concebent un llenguatge nou, especial i concret per a l’espectacle.

Si bé a "Ú" la majoria dels participants pertanyien a l’associació, enguany la intenció i principal objectiu de "Dó", en concordança amb els fonaments d’Ad’Art, és que tots els col•laboradors del projecte siguin externs a l’associació. D’aquesta manera, l’entitat es proposa donar espai i veu a artistes que actualment estan treballant a Girona i rodalies i que, per diferents motius, els és dificultós entrar en el circuit tradicional de l’art o, simplement, busquen altres formes d’exhibició d’allò que produeixen. És per això que ens dirigim a tots aquests creadors i creadores per tal d’oferir-los de participar en aquesta proposta, garantint la promoció i la difusió de la seva obra.

"Dó" es celebrarà el proper diumenge 5 de desembre de 2010 a les 23:30 (ja definirem l’hora) a la sala La Bombolla de la Mirona de Salt.

1.1 Descripció bàsica del projecte

Dó es concep a mode d’espectacle total singularitzat per la participació de diferents artistes que treballen amb diferents llenguatges artístics.

El projecte s’estructura en 5 càpsules i 4 entremitjos (un total de 58 minuts). Cada càpsula representa un petit espectacle de duració màxima de 10 minuts en el que dues o més disciplines artístiques (depenent de cada proposta) actuen en un mateix espai-temps creant un diàleg entre elles. Per exemple: música i pintura, fotografia i dansa o instal•lació i teatre. Volem deixar clar que, malgrat haver citat disciplines artístiques convencionals, totes les fórmules artístiques, tant les més tradicionals com les menys convencionals hi tenen cabuda.

En referència als entremitjos, han de tenir una durada de màxima de 2 minuts. La seva funció és de donar pas a cada càpsula, no com a mode de presentació sinó per tal de donar temps per a la posada en escena, entretenir al públic… En definitiva, omplir els “espais buits” entre una peça i la següent.

D’aquesta manera i en resum, la participació a Dó es pot realitzar de dues maneres, per una banda presentant un projecte per elaborar una càpsula o, per l’altra, per dur a terme un entremig.

1.2 Descripció de l’espai

Enguany comptem amb un espai ben equipat per tal de donar cos físic al projecte "Dó". Es tracta de la sala La Bombolla de la Mirona de Salt (la Sala 2 de la Mirona). Per a qui no conegui la sala o vulgui conèixer concretament l’equipament d’aquest espai per tal de poder adaptar el seu projecte us informem que La Bombolla disposa de:

- Un espai amb aforament per a 450 persones, útil pel públic però també per aquells projectes que es vulguin portar a terme en aquest.
- Un escenari.
- Dues barres de bar.
- Dues pantalles de projecció: una a l’escenari i l’altra en un dels laterals de la sala.
- Equips complets de so i de llum i els tècnics corresponents.

Per als més experts aquí us informem que el Rider de la sala es pot consultar a http://www.casadelamusica.cat/ca/mirona/sales/9/La_Mirona-Sala_2):2. Bases de participació

Per tal d’acomplir l’objectiu fonamental de l’espectacle –el diàleg entre diferents disciplines–, cada càpsula s’ha de conformar per artistes que treballin un llenguatge artístic concret i que estiguin disposats a treballar de manera conjunta amb artistes que es dediquen a una producció artística alternativa a la seva. Per exemple: un músic i un pintor poden presentar un projecte conjunt que passaria a ser una de les càpsules.

Sobre aquest aspecte en concret, la presentació dels projectes es pot fer de dues maneres. La primera és que un artista que vulgui participar en l’espectacle però que no sàpiga amb qui col•laborar pot, mitjançant l’associació Ad’Art i responent a la convocatòria, posar-se en contacte amb un altre artista que l’associació li proposaria. La segona és presentant un projecte ja definit en el què dos o més artistes ja s’hagin posat en contacte amb antelació.

En el cas de la participació en els entremitjos, les bases són diferents. En aquests es pot presentar un projecte en el que només hi actuï una única disciplina mentre compleixi les limitacions següents: duració màxima de 2 minuts, que representi només un petit sketch amb la funció primordial d’omplir un “espai buit” entre càpsula i càpsula.

A mode esquemàtic, seguidament, us presentem les bases per tal de que quedin clares.

2.1. Per participar en una càpsula

- Cada càpsula ha d’estar formada per dues o més disciplines.
- Els artistes poden presentar un projecte elaborat de manera independent o, en cas de no conèixer a cap artista que treballi una altra disciplina, dirigir-se a Ad’Art per tal de trobar-lo.
- Cada projecte s’ha d’adequar a l’espai en què es celebrarà l’espectacle, en aquest cas la sala La Bombolla de la Mirona de Salt. Es poden presentar projectes que es vulguin realitzar a l’espai destinat al públic.
- Ha de tenir una duració màxima de 10 minuts.2.2. Per participar en un entremig

- L’entremig, a diferència de la càpsula, té la possibilitat d’estar concebut a partir d’una o més disciplines.
- Ha de tenir una duració màxima de 2 minuts.
- Ha de tenir l’objectiu clar d’omplir un “espai buit” entre càpsula i càpsula, sense esdevenir un espectacle.
- Ha de tenir la funció d’entreteniment del públic mentre una càpsula es prepara.
- S’ha d’adequar a l’espai, en aquest cas La Bombolla de la Mirona de Salt. Es poden presentar projectes que es vulguin realitzar a l’espai destinat pel públic.

2.3. Aspectes importants sobre les bases de participació

La convocatòria es tancarà el dia 5 de novembre. És per això que tots els projectes s’hauran de fer arribar abans o el mateix dia de tancament de convocatòria.

El projecte s’haurà d’enviar via mail a:

adartgirona@gmail.com

La participació a l’espectacle no serà remunerada, ja que és una proposta sense ànim de lucre. Dó no respon a cap tipus de subvenció.

Ad’Art es reserva els drets d’escollir els projectes que es portaran a terme en base als següents motius:
- Tots aquells projectes que no compleixin les bases de participació abans esmentades no seran seleccionats.
- Segons la repetició de càpsules; és a dir: si a la llista de participants es repeteixen càpsules conformades per disciplines que es repeteixen (per exemple: 4 càpsules que combinin teatre i música), s’escolliran aquelles propostes que a l’entitat resultin més interessants.

Ad’Art exigeix un compromís amb l’espectacle, és per això que a tots aquells projectes seleccionats se’ls requerirà signar un formulari de participació.

Us convidem a participar-hi i a dinamitzar amb nosaltres l’oferta cultural a les comarques gironines!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada