diumenge, 10 d’abril del 2011

Avui: L'Acoustic Vell als Jardins de la Mercè

Acoustic Vell és el nou projecte de YONOESTUDIO, en el qual ha col·laborat l’Associació Ad’Art. Plataforma per a la Difusió i Promoció Culturals. La proposta és un acostament, en format disc, a la petita però important escena musical que s’ha estat creant des de fa temps al Barri Vell: molts músics hi viuen o hi fan vida, i les píndoles que es poden degustar en els bars i locals de la zona són molt variades. Una part de la vintena de cançons que formen part d’aquesta recopilació es presentara en un espectacle en directe avui 10 d’abril als Jardins de la Mercè, a les 19.30h.

20 artistes de Girona, L’Empordà o la Garrotxa, d’altres punts de l’Estat espanyol com Huelva, i procedències tan diverses com Itàlia, Polònia, Irlanda, Portugal o Uruguai han contribuït a elaborar aquest tast musical del Barri Vell, en 20 cançons de gèneres que van des del rock més experimental de Puta Leona fins al tango de Letango i Pau Alquézar, passant pel pop folk més suau de Filthy Sally; la introspecció rock de Kasaji i Murto Ratpig; la fusió de Nahuel Forchini, la intimitat de Mariona i David, Kazuality, Marcin Świostek, Ramon Mitjaneta, Montse, Kolorin Kolorado o Lakaste; els acords del Delta del Mississipi de Frank Harvey; les reminiscències indie d’Alexandre Nunes de Oliveira; el surrealisme al taglio de Micol Vs. Mapi o Gabriele Sermidi; les guitarres i lletres íntimes d’Aaron o Dylano i la cançó d’arrel mediterrània, com és el cas de la cantautora de Roses Rusó Sala.

Ja fa més d’un any que Ad’Art es va formar amb la intenció d’impulsar l’aparició de nous espais per a l’exhibició de propostes de creadores i creadors que no trobaven un marc de difusió suficient en els circuits convencionals. Nous artistes, nous projectes, nous espais era un dels objectius principals de l’associació en el moment de la seva constitució com a entitat sense ànim de lucre. A hores d’ara, Ad’Art ja ha portat a terme diversos projectes i s’ha centrat especialment en el diàleg entre les disciplines artístiques, la promoció de creadors emergents i la recerca de marcs d’exhibició que s’escapin de les vies tradicionals. Acoustic Vell és un compendi de personalitats i procedències que conviuen a Girona i mostren l’enorme varietat de textures i sabors de la seva escena musical.

Volem donar les gràcies a totes aquelles persones que sempre ens recolzen, col·laboren desinteresadament i ens ajuden a portar els projectes endavant.

Avui us esperem als Jardins de la Mercè per gaudir plegats!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada